Saxofoon en klarinetles in Engelen, 's-Hertogenbosch centrum, Hintham en Rosmalen bij Muziekschool Den Bosch

Verschillende lesvormen zijn mogelijk: wekelijks les, eenmaal in de twee weken les, strippenkaart, individueel of in een groep? Voor meer informatie kunt u per e-mail informatie hierover vragen. e-mail: joost@vanbalkom.com of bel: 06-26284362

Cursus Klezmer spelen

Op donderdag is het mogelijk om een cursus klezmermuziek spelen te volgen in cultueelcentrum De Biechten. Twee niveau's zijn mogelijk: een voor beginners en een voor gevorderden. Twijfel je over jouw eigen niveau? Vraag een proefles aan.

Ensemble les

Wil je graag kamermuziek spelen? Joost geeft ook les aan bestaande ensembles. Heb je een voorkeur, maar heb je nog geen speelgroep? Hij kan vanuit zijn netwerk voor je bemiddelen. 

Windkracht 6: Blazersproject voor de basisschool

Samen met collega's kan Joost jouw basisschool bezoeken om uitleg te geven over blaasinstrumenten. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat leerlingen zelf instrumenten uitproberen. Vraag naar de mogelijkheden.

 Speciale klarinet cursussen

Voor de klarinet ontwikkelde hij verschillende nieuwe cursussen: les petites clarinettistes voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, en Kleurinette voor kinderen vanaf de 8 jaar. Bij deze laatste cursus krijgen de leerlingen les op mooi gekleurde klarinetten die zij kunnen huren van de muziekschool. Noten lezen is bij Joost niet verplicht: hij heeft een speciale methode ontwikkeld om dit al spelenderwijs te leren. 
Je kunt kiezen tussen verschillende lesvormen: individueel, in groep of zelfs met een groep vrienden op verschillende muziekinstrumenten. 
 
Orientatielessen

Als je (nog) geen keuze kunt maken of je klarinet of saxofoon leuk vind, kun je ook 10 orientatielessen nemen. Je huurt dan bij Joost of bij een muziekwinkel een klarinet of saxofoon; de lesstof leen je,zodat je weinig extra kosten hoeft te maken. Na twee en een halve maand weet je of je het leuk vind om muziekles te krijgen. 
 
 
Bijzondere projecten

Serious Request: Ieder jaar gaat hij samen met collega's rondom kerstmis op straat muziek maken met leerlingen met de bedoeling om geld op te halen voor serious request.

Wereld Muziekdag: Natuurlijk mag de klarinet als volksmuziek instrument niet ontbreken aan de wereldmuziekdag die ieder jaar in Eindhoven wordt gehouden. Huur
 
De volgende muziekinstrumenten zijn te huren bij Joost:
 
De kosten bedragen € 6,50 per week inclusief BTW