Van Balkom

Composities

Home /
Composities

Over de…

Composities

Joost componeert en arrangeert al vanaf zijn zestiende jaar. Vandaar dat hij honderden composities en arrangementen op zijn naam heeft staan. Hij schreef composities in opdracht van het o.a. festival Oorproeven, November music, Theater festival de Boulevard, accordeonist Gertie Bruin en het Brabants kamerkoor.

De laatste jaren werkte hij samen met beeldend kunstenaar en uitvinder Bert Vogels. Samen ontwikkelden zij projecten rondom een stukje Nederlands cultureel erfgoed: de beiaard. Het project Humming Birds hebben zij opgevoerd op Gaudeamus muziekweek (2011) , Magisch Maastricht (2012), De Bossche beiaardweek (2011), Theater festival De Boulevard (2010),in de nacht van het conservatorium van Maastricht (2012) en in een aangepaste versie in kunstfort Asperen (2013) en Peel en Klok museum te Asten (2014)

Geen titel (2005)

Schreef Joost in 2005 voor de accodeonist Gertie Bruin. Deze zette de compositie op cd met de naam “Dutch Touch” . Joost schreef deze compositie op het sterfbed van zijn vader in 2004. Gertie maakte er een video bij van een oude vervallen boerderij waar de camer doorheen dwaalde.

Deel dit
Heb je vragen?

Wil je weten of klarinetles iets voor jou is of heb je een andere vraag? Laat het weten en we helpen je graag verder.