Van Balkom

Over Joost van Balkom

Home /
Over Joost

Over Joost

Van musicus tot muziekdocent & van arrangeur tot componist

In 1959 geboren. Hij studeerde klarinet aan het Brabants conservatorium bij Piet jeegers, compositie aan het Koninklijk conservatorium bij Louis Andriessen, Frederic Rzewski, Diederick Haakma Wagenaar en Dick Raaimakers en beiaard aan de l’école Française de carillon te Douai (Frankrijk) bij Jacques lannoy.

Momenteel is hij werkzaam als beiaardier van s’- Hertogenbosch Heusden en Drunen en geeft hij klarinet- en saxofoonles, harmonieles aan de piano en compositieles aan verschillende kunstinstellingen.

Hij schreef composities en arrangementen voor verschillende bezetting voor onder andere de festivals Oorproeven, November Music, de Boulevard, jazz in Duke Town, Magisch Maastricht, Bosch Parade en Gaudeamus muziekweek. In 2007 was hij medeoprichter van de Regionale Muziekschool te Bodegraven en in 2012 was hij medeoprichter van de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch.

Hij treedt regelmatig op in binnen en buitenland. Momenteel studeert hij, naast zijn werkzaamheden, Cultuur Wetenschappen

Joost van Balkom

Musicus in hart en nieren

40 Jaar Ervaring

40 jaar ervaring bij verschillende culturele instellingen

> 100 Composities

meer dan 100 composities voor verschillende bezettingen

4 Instrumenten

4 instrumenten, saxofoon, klarinet, beiaard en piano.

Nieuwsgierig geworden?

Ook les volgen bij Joost of heb je een andere vraag?