Van Balkom

Bijzondere Projecten

Home /
Bijzondere Projecten

Over de…

Bijzondere projecten

Joost organiseert regelmatig bijzondere projecten. Een greep uit zijn activiteiten van de afgelopen jaren vind je hieronder.

Presentatie van lespakket Hemelse Tonen tijdens 27ste Bossche Beiaardweek 2016

Tijdens de 27ste Bossche Beiaardweek presenteerde de Bossche Beiaard Stichting het nieuwe lespakket voor de basisschool Hemelse Tonen. Stadsbeiaardier en initiator tot dit lespakket Joost van Balkom concerteerde begeleid door docenten van de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch in de Toonzaal samen met leerlingen van basisschool het Bossche Broek onder leiding van schoolmusicus Annemien van den Dool. Zij voerden muziekstukjes uit over klokken. De leerlingen begeleidden zich zelf op o.a. speeldoosjes uit het lespakket.

Clemens non Papa 500 en Jeroen Bosch jaar 2016

In 2012 werd gevierd dat Clemens non Papa 500 jaar geleden leefde. In het kader van dit feit werden 150 componisten uit Vlaanderen en Nederland gevraagd om op een cantus firmus van Souterliedekens een nieuwe compositie te schrijven. Joost schreef voor deze gelegenheid drie composities voor gemengd koor en beiaard. Een deel van deze composities is in 2016 tijdens de 27ste Bossche beiaardweek in concertzaal De Toonzaal te ‘s-Hertogenbosch uitgevoerd door het Brabants kamerkoor onderleiding van Beni Csillag en op de rijdende beiaard Paul Maassen.

Deel dit
Heb je vragen?

Wil je weten of klarinetles iets voor jou is of heb je een andere vraag? Laat het weten en we helpen je graag verder.