Van Balkom

Bijzondere Projecten

Home /
Bijzondere Projecten

Over de…

Bijzondere projecten

Joost organiseert regelmatig bijzondere projecten. Een greep uit zijn activiteiten van de afgelopen jaren vind je hieronder.

Hemelse tonen, een educatief project voor de basisschool

Initiatiefnemer: Bossche beiaardstichting en Joost van Balkom. Inhoudelijke invulling: Annemien van den Dool. Grafische vormgeving: Otto Vork. Mogelijk gemaakt door: VSB-Fonds en Provincie Noord Brabant.

In dit project komt de beiaardier, die altijd hoog en onzichtbaar in de toren zit, naar de mensen toe. De klokken in de toren en haar bespeler maken we zichtbaar en voelbaar door ze naar beneden te halen. Met haar geluid, haar verhaal en haar geschiedenis. Op zoek naar nieuwe verbindingen en een update van haar rol in het dagelijks leven van de stad. Dit project heeft tot doel kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 van de basisschool bewust en vertrouwd te maken met een typische Nederlandse cultuuruiting: de beiaardcultuur. Het project is reeds met een pilot gestart in 2014 bij de Bosch Parade. In het project komen verschillende facetten aan de orde:

Les petites clarinetistes in Palestina

In augustus 2015 werd er in een zomerkamp in Bethlehem voor het eerst door Palestijnse kinderen gespeeld op kleine klarinetten. Joost was benaderd door Sounds of Palestine om kinderklarinetten te leveren voor dit kamp. Hij leverde 8 es-klarinetten en 100 rietjes, zodat zij zeker een half jaar vooruit kunnen!

Loonse Kerstklokkenloop 20 december 2015: Presentatie van Hemelse Tonen

Op zondag 20 december 2015 presenteerde Joost Hemelse Tonen tijdens de Loonse Kerstklokkenloop. Zo’n dertig klokken van Royal Eysbouts waren op staken van architect en vormgever Rob van Dam in twee circels opgesteld. Kinderen mochten samen met Joost aan touwen trekken waardoor de klokken tot klinken werden gebracht.

Deel dit
Heb je vragen?

Wil je weten of klarinetles iets voor jou is of heb je een andere vraag? Laat het weten en we helpen je graag verder.